مهپاش و رطوبت ساز
امروزه با توجه به خشکی و گرمی هوای ایران استفاده از مهپاش یا همان رطوبت ساز افزایش روزافزونی داشته است .به منظور خنکی هوا گرفته تا زیبایی بخشی به محیط و بالا بردن و بهینه سازی صنعت .مهپاش ها با توجه به نوع کارکرد و محیط مورد استفاده به سه دسته کلی تقسم میشوند . با توجه به نیاز هر صنعت مورد متناسب را میتوان استفاده نمود. از موارد استفاده مهپاش میتوان به گلخانه , سالن های پرورش قارچ , دمداری گاوداری ها , چاپخانه ها , کارخانجات ریسندگی و بافندگی و … اشاره کرد.
رطوبت سازها با توجه به نوع تولید بخار و مه به سه دسته کلی تقسیم میشوند.
مهپاش نازلی
در این مدل آب به هنگام عبور از نازل ها که دارای سوراخ بسیار ریزی در حد میکرون هستند به بخار تبدیل میشوند . کیفیت و حجم بخار تولید شده در این مدل ارتباط مستقیم با توان پمپ و جنس نازل ها دارد. قدرت پمپ با توجه به تعداد نازل مورد استفاده و مساحت محل دارد. از اجزای اصلی مهپاش های نازلی میتوان پمپ , الکتروموتور , تابلوبرق , نازل و شلنگ های انتقال سیال را نام برد. مهپاش های نازلی خود به سه دسته خانگی و نیمه صنعتی و صنعتی دسته بندی میشوند. از این گونه مهپاش ها بیش تر در رستوران ها ، باغ تالارها ، کافی شاپ و … استفاده میگردد.
مهپاش آلتراسونیک
رطوبت سازهای آلتراسونیک را میتوان به عنوان جدیدترین نوع مهپاش معرفی نمود . در این گونه رطوبت سازها پیزو سرامیک ها نقش اصلی را در تبدیل آب به بخار ایفا میکنند . پیزو سرامیک ها با ارتعاش در فرکانس مافوق صوت حدودی 1.7 مگاهرتز آب را تبدیل به بخار کرده و پس از آن با استفاده از نیروی فن موجود در دستگاه بخار به محیط هدایت میشود. از این نوع دستگاه ها بیش تر در محل هایی استفاده میشود که نیازمند هوای مرطوب هستند و نباید خیسی حاصل از رطوبت جایی باشد. مانند میوه فروشی ها صنایع چاپ و …
مهپاش پروانه ای
در مهپاش یا همان رطوبت ساز پروانه ای آب با شدت بالا با پروانه ای از جنس آلومینیوم برخورد میکند . به دلیل سرعت بسیار بالای پروانه ، آب به هنگام برخورد با آن و بازگشت به صورت قطرات بسیار ریز در آمده و ایجاد رطوبت میکند . از این نوع رطوبت ساز بیشتر در محیط های صنعتی که نیاز به رطوبت زیاد وجود دارد و سر و صدای زیاد این نوع دستگاه ها خللی در کار ایجاد نمیکند استفاده میشود.